Proyecto Tea Tuga : aprender portugues haciendo teatro

(uploaded by Cosmicwanderer)

teatuga

Projecte TeaTuga

 

Aprendre portuguès fent teatre

Sinopsis del curs

TeaTuga es presenta com un projecte interdisciplinari que combina la dramatització, el teatre, la escrita creativa i la llengua portuguesa. El seu principal objectiu es crear un context real de comunicació per l’aprenentatge de la llengua, en el qual la intuïció, la emoció, el context relacional, els sentits i la creativitat assumeixin la seva importància en el procés d’aprenentatge de cadascuna. Aquí, el idioma no es el objecte principal de estudi, sinó que serveix de pont per reflexionar sobre la comunicació en teatre, la expressivitat del gest, el potencial expressiu de la paraula en comparació amb el potencial expressiu del cos en la qualitat de màquina emissora de signes.
Tant el portuguès llengua estrangera com el treball amb el potencial expressiu del gest es basen, doncs, en una mediació dramàtica que té com a base el diàleg i interdependència entre el idioma i les tècniques dramàtiques, ja que una suporta sempre l’altra.

Local i Horari

BACANTOH, dimecres de 18h a 19:30h

C/ Sant Pere Mitjà, 32

Barcelona

Metro L1/ L4 ( Urquinaona)

(A prop del Mercat de Santa Caterina)

 

Biografia Formadora

Llicenciatura en Filologia i Literatura Portuguesa, per la UC; Màster en Educació Interdisciplinària de les Arts, per la UB, amb la tesis “Mediació dramàtica del procés de ensenyança-aprenentatge del portuguès llengua estrangera – un estudi de cas”. Nou anys de experiència en la ensenyança del portuguès, amb projectes en Grècia -a partir de un viatge per les diferents cultures d’expressió portuguesa en les àrees de teatre, dansa i història- i Barcelona, explorant la vessant educativa a través de metodologies participatives i de educació popular. Col·laboració amb grups de teatre amateur (Mikro Theatro, Creta; Utopia, Barcelona), laboratoris de teatre (Teatre dels Sentits, Fira de Tàrrega), cursos de formació en teatre del oprimit, clown i dansa. Amor pel teatre. Amor per les persones. Treballar creient en l’abordatge artístic com a procés de transformació social i empoderament personal.

Per a més informació

danzabacantoh@gmail.com

687 387 787

http://bacantoh.blogspot.com.es/2013/01/teatuga-fem-portugues-18h-19h30-con.html

This entry was posted in Art, Cooperating, Volunteer and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s